Help mijn Ledger Nano S zit vast in het Update scherm na een firmware update naar 1.6

Update: ondertussen is het probleem verholpen. Hier is een handleiding voor het doorlopen van de stappen: https://old.reddit.com/r/ledgerwallet/comments/i900ch/nano_s_upgrade_bricked_your_devices_solution/

Je bent niet alleen

Als je onlangs Ledger Live hebt opgestart, kan het zijn dat je een melding hebt gezien om je firmware te updaten naar versie 1.6. Als je dit nog niet hebt gedaan dan raad ik dit persoonlijk af op het moment. Als je dit wel hebt gedaan, kan het zijn dat je Ledger Nano S blijft steken op een Update melding. Je bent gelukkig niet de enige. Het is mezelf gisteravond overkomen en na wat rond zoeken heb ik meer mensen met hetzelfde probleem gevonden:

Jammer genoeg is er nog geen oplossing bekend…

Wat is er aan de hand?

Na het updaten van je Ledger Nano S firmware naar 1.6 in Ledger Live krijg je een melding “API HTTP 404 error” en vervolgens blijft je Ledger Nano S scherm een Update melding tonen.

Wat heb ik tot nu toe geprobeerd?

Er is op het moment nog geen oplossing bekend, maar ik heb wel oplossingen geprobeerd die voorheen voor andere mensen met soortgelijke problemen hebben geholpen. Ik heb de fout geprobeerd te verhelpen met Ledger Live op:

  • Windows 10 Pro x64
  • Mac OS X El Capitan (versie 10.11.6)

Ik heb verschillende versies van Ledger Live geprobeerd op zowel mijn Windows als Mac:

  • 1.3.2
  • 1.7.0
  • 1.8.1
  • 1.9.1
  • 2.9.0 (de meest recente versie)

Ik heb Windows en Mac met alle verschillende versies van Ledger Live geprobeerd mijn Ledger Nano S weer aan de praat te krijgen door in Ledger Live te gaan naar Settings > Help > Repair your Ledger device. Vervolgens krijg ik instructies om de Bootloader op te starten, maar overal krijg ik een UNKNOWN ERROR (0x6984)


Als je in de Bootloader modus naar de Manager tab gaat krijg je de optie om de update door te zetten:


Maar vervolgens breekt de update af en toont de Manager niks meer:

Wat kan je het beste doen?

1 gedachte over “Help mijn Ledger Nano S zit vast in het Update scherm na een firmware update naar 1.6”

  1. Pingback: Waarom ik Ledger niet meer kan steunen en aanraden | Crypto Cake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.