Kan ik Bitcoin minen via mijn computer? Twee makkelijke manieren

Bitcoin minen via je computer is niet meer de moeite waard. Om Bitcoin te minen heb je tegenwoordig specialistische apparatuur nodig. In plaats daarvan is het mogelijk om altcoins te minen op je computer en te ruilen voor Bitcoin. Twee van de opties die ik heb getest zijn:

Bitcoin kopen in plaats van minen

Tenzij je een van de nieuwste grafische kaarten in computer hebt zitten, is het sneller en efficiënter om Bitcoin te kopen. Met minen zit je met de kosten van het extra elektriciteitsverbruik en de hoeveelheid tijd voordat je een beetje Bitcoin hebt verzameld. Maar als je eerst wilt beginnen met je teen in het Bitcoin water te dopen, dan kan minen een optie zijn om met kleine bedragen te spelen.

Honeyminer

Honeyminer is een relatief nieuwe speler, maar staan tot nu toe goed aangeschreven.

Honeyminer pagina om een account aan te maken
 1. Vul je e-mailadres in,
 2. download en installeer Honeyminer,
 3. start het Honeyminer op en
 4. begin met minen

Het programma identificeert zelf welke altcoins je het beste kunt minen en ruilt dit automatisch om voor Bitcoin. Als je een account aanmaakt met mijn bovenstaande link, dan ontvang je meteen 1000 satoshi (0.00001 Bitcoin). Let op, om je Bitcoin op te kunnen nemen, heb je minstens 2500 satoshi (0.000025 Bitcoin) nodig. Je zult dus zelf nog 1500 satoshi (0.000015 Bitcoin) moeten minen via de Honeyminer applicatie.

Als je het proces wilt versnellen, biedt Honeyminer ook nog de optie om computerkracht te huren. Je betaalt dan bijvoorbeeld 99 dollar om ook Bitcoin te minen via een server van Honeyminer met een stuk meer rekenkracht dan je eigen computer. Wat ik tot nu toe online heb gelezen, is het de moeite niet waard. Je verdient ongeveer de helft van wat je hebt betaald terug. Dus als je grotere hoeveelheden Bitcoin wilt dan dat je zelf kunt minen, dan is kopen de betere optie.

Nicehash

Nicehash is de grootste speler in de computer mining space. Let wel op, de service is tot nu toe één keer gehackt waarbij veel mensen hun hard verdiende Bitcoin dat nog op het platform stond zijn kwijtgeraakt. Sindsdien hebben ze hun beveiliging aangescherpt. Nicehash is verder de afweging waard, omdat de meeste mensen een betere winst behalen met Nicehash dan met Honeyminer. Probeer Nicehash voor een dag en dan Honeyminer voor een dag (maar niet beiden tegelijkertijd) om te vergelijken welke het beste voor jou werkt.

Let ook hier op dat je pas je Bitcoin kan opnemen vanaf een bedrag van 0.001 Bitcoin. Het minimumbedrag voor opname ligt dus 40 keer hoger dan bij Honeyminer. Omdat de meeste mensen sneller verdienen met Nicehash dan met Honeyminer, zal je hier dus niet per se 40 keer langer over doen, maar waarschijnlijk zo’n 10 tot 20 keer langer over doen voordat je je Bitcoin kunt opnemen bij Nicehash dan bij Honeyminer.

 1. Om te beginnen ga je naar de website van Nicehash en klik op de knop ‘GET STARTED’
De homepagina van Nicehash
 1. Maak een account aan
 1. Open je mail, vind de mail van Nicehash, voer je verificatiecode in en klik op de ‘VERIFY’ knop
 1. Zorg ervoor dat je in ieder geval mining aan hebt staan in het keuzelijstje dat je te zien krijgt
 2. Klik rechtsboven op ‘DOWNLOAD MINER OR ADD ASIC’ en download de Nicehash Miner als je dit nog niet hebt gedaan
Je Mining overzicht
 1. Installeer en open de Nicehash Miner applicatie
 2. Log in met je account gegevens
 3. BELANGRIJK: klik in je browser op de knop ‘MINING ADDRESS’, kopieer deze en plak deze in de Nicehash Miner onder Instellingen (tandwieltje) > General > Wallet > Wallet Address (Als je nu begint met minen dan komen de beloningen op je account binnen. Als je hier iets anders neerzet dan ontvang je niks.)
Vul hier je wallet address in van je Nicehash account
 1. Ga terug naar je Dashboard in de Nicehash Miner applicatie en begin met minen
Klik de groene knop en start met benchmarken en minen
 1. Nicehash zal nu je CPU en grafische kaart benchmarken om te zien wat er het beste gemined kan worden
 2. Als je grafische kaart en CPU werken met de Nicehash Miner dan zal het minen vanzelf beginnen

Als alle benchmarks falen (neem een kijkje in de Benchmark tab en klik op je CPU en GPU om deze open te klappen) dan zijn je grafische kaart en CPU waarschijnlijk niet te gebruiken met de Nicehash Miner. Het kan namelijk best dat je grafische kaart verouderd en niet krachtig genoeg is om te werken met de Nicehash Miner.

Bekijk hier de status van de benchmarkings

Grafische kaart vs CPU

Het leidend advies is om alleen te minen met je grafische kaart. Het is mogelijk om kleine bedragen extra via je CPU uit te persen, maar daartegenover staat de kans dat je computer oververhit of je de levensduur van je computer verkort. En je zal via minen niet genoeg verdienen om er een nieuwe computer van te kunnen kopen. Dus wees voorzichtig en mine alleen via je grafische kaart, tenzij je er echt verstand van hebt. Via Honeyminer kan je dit in de Instellingen aanpassen en bij Nicehash kan dit onder de Devices tab.

Hier kan je je CPU uitschakelen zodat deze niet zal minen

3 gedachten over “Kan ik Bitcoin minen via mijn computer? Twee makkelijke manieren”

 1. Als je wilt slagen door te investeren in bitcoin, dan moet je daytrade en ik raad je aan om met Nikola Mitrovich te handelen. Ik doe dit al ruim 1 jaar en het gaat goed met mij. Je kunt hem bereiken via zijn e-mail,
  [email protected]

  1. Beste mensen,

   Bovenstaande reactie is een fraudeur. Soortgelijke berichten op het internet vertellen bijvoorbeeld dat ze hun Bitcoin met hulp van iemand hebben verdubbeld. Dit soort mensen proberen je Bitcoin te verkrijgen, want zodra je je Bitcoin naar een onbekende stuurt voor hulp, dan krijg je het nooit meer terug. Als je voortaan ergens anders een bericht zoals dit tegenkomt, blijf daar dan zo ver mogelijk vandaan.

   Mvg,

   Chef

 2. Pingback: Wat is Bitcoin hashrate? Uitleg voor niet-technische mensen | Crypto Cake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.