Waarom Bitcoin thuis hoort in je beleggingsportefeuille

Amerikaanse dollars en Bitcoin

Investeren

Als je investeert in goud dan is Bitcoin een interessante aanvulling voor je beleggingsportefeuille. Zelfs als je niet investeert in goud is Bitcoin nog interessant omdat het een asymmetrische investering is.

Bitcoin bestaat nu iets meer dan 10 jaar en heeft een jaarlijks winstpercentage van 364 tot 906 procent per jaar – afhankelijk vanaf wanneer je rekent. Dit overtreft alle andere financiële instrumenten tot onze beschikking en is daarom de moeite waard om je portefeuille open te stellen voor iets meer risico in ruil voor zulke gigantische winstmarges.

Het advies is om zo’n 1 tot 10 procent van je portefeuille in Bitcoin te steken, maar investeer nooit meer dan dat je kunt verliezen. Stel je hebt een beleggingsportefeuille van zo’n 100.000 euro en je ruilt 10 procent (10.000 euro) aan beleggingen om voor Bitcoin. Op het moment van schrijven koop je hier iets meer dan 1 hele Bitcoin voor.

Herbalanceren

Als je Bitcoin dan over een jaar 40.000 euro waard is geworden kun je je beleggingsportefeuille herbalanceren. Je totale portefeuille is nu dan zo’n 130.000 euro waard, waarvan ongeveer 31 procent Bitcoin. Om Bitcoin terug te brengen naar 10 procent van je portefeuille (13.000 euro), verkoop je dus 27.000 euro (40.000 – 13.000) aan Bitcoin en beleg je dit terug in de andere investeringen in je portefeuille.

Beheren

Als je er voor kiest om Bitcoin aan te kopen, dan wordt het wel ten strengste geadviseerd om je eigen Bitcoin te beheren. Als je ze op een platform van aankoop laat staan, dan loop je het risico om je Bitcoin kwijt te raken. Lees hier hoe je je Bitcoin het beste veilig kunt bewaren.

Kopen van Bitcoin

Om Bitcoin aan te kopen, kan je het beste een account aanmaken op Coinbase of Bitcoin Meester.

1 gedachte over “Waarom Bitcoin thuis hoort in je beleggingsportefeuille”

  1. Pingback: Wat is de Bitcoin Halving? Uitleg voor beginners | Crypto Cake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.