Bitcoin Meester stopt met privacycoins

Verboden toegang

Wegens ongenoemde “recent aangescherpte wet- en regelgeving omtrent privacycoins” stopt Bitcoin Meester vanaf 4 september met het storten en opnemen van de volgende munten:

Gevolgen

Dit betekent dat als je als je een of meerdere van de bovenstaande munten bezit, je deze niet meer over kan maken naar je Bitcoin Meester portemonnee. Het is voortaan nog wel mogelijk om de bovenstaande privacycoins to kopen en verkopen op het Bitcoin Meester platform. Alleen na het kopen van deze munten kan je deze niet meer zelf opnemen naar een eigen cryptowallet. Je bent dus gedwongen je munten op het platform van Bitcoin Meester te laten staan, wat de veiligheid van je munten in gevaar brengt mocht het platform ooit gehackt worden. Je kan hier meer over lezen in een vorig artikel.

Het beperken van privacycoins lijkt ook een trend op andere platforms zoals OKEx.

Alternatief

Het verbannen van privacycoins op platforms zorgt er alleen maar voor dat gebruikers meer gebruik zullen maken van persoon-tot-persoon oplossingen zoals Bisq. Bisq maakt het mogelijk om direct munten te kopen en verkopen van en aan andere mensen. Als je munten koopt, dan komen deze direct in je eigen wallet en niet in je wallet op een platform. Als je geld overmaakt om de munten te kopen, dan betaal je direct aan een andere persoon in plaats van aan een platform. Zo blijft de controle over het kopen en verkopen van cryptomunten bij de mensen en niet bij de bedrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.