Is Coinbase veilig om te gebruiken?

Ja, in principe is Coinbase veilig om te gebruiken. Het is een van de grootste platformen in de crypto space om Bitcoin en altcoins te kopen en is al jaren actief. Daarnaast is het platform nog nooit gehackt, wat niet voor alle platforms gezegd kan worden. Hieronder zijn een paar overwegen om wel of geen gebruik te maken van Coinbase:

Privacy

Een nadeel aan het gebruik van Coinbase is dat bij het aanmaken van een account je deze ook moet verifiëren. Dit doe je door een foto van je

  • paspoort,
  • identiteitsbewijs of
  • rijbewijs

op te sturen samen met een selfie om te bewijzen dat je de persoon bent wie je zegt te zijn. Dit is allemaal onderdeel van de financiële KYC (know your customer) regelgeving. KYC is bedoeld om criminelen te weren in het financiële systeem zodat ze geen toegang tot witwaspraktijken en andere zaken krijgen.

Het nadeel hieraan is dat je persoonlijke gegevens nu op Amerikaanse servers staan en mogelijk toegankelijk gesteld kunnen worden aan Amerikaanse veiligheidsdiensten. Als je liever je persoonlijke gegevens binnen Europa wilt houden, overweeg dan om een account aan te maken bij Bitcoin Meester (een Nederlands bedrijf).

Liquiditeit

Een voordeel van een groot platform zoals Coinbase is de liquiditeit. Dit houdt in dat er veel vraag en aanbod voor cryptomunten op het platform is, waardoor je veelal de beste prijzen krijgt. Bitcoin Meester is een kleiner platform waardoor de prijzen vaak iets duurder uitvallen doordat er minder aanbod van verkopers is.

Bewaren van je munten

Je kunt Coinbase niet alleen gebruiken voor het kopen en verkopen van cryptomunten, maar je kan je munten daar ook bewaren in je Coinbase portemonnee. Dit raad ik zelf alleen ten sterkste af. Zolang je munten op Coinbase staan, zijn het nog niet officieel jouw munten. Mocht je account of Coinbase zelf gehackt worden, dan kan je alles kwijt raken. Wil je meer weten over het veilig bewaren van je cryptomunten? Lees dan dit artikel.

Negativiteit

Het enige wat Coinbase afdoet is dat het zelden in de beste interesses van de crypto community handelt en zo vaak bekritiseerd wordt. Een paar voorbeelden zijn:

Het is dus wel een partij om voorzichtig mee te zijn.

Maken van een account

Als je er voor kiest om een account op Coinbase aan te maken, kun je mijn gids hiervoor volgen.

4 gedachten over “Is Coinbase veilig om te gebruiken?”

  1. Pingback: Gratis Stellar Lumens (XLM) verdienen met je Coinbase account | Crypto Cake

  2. Pingback: Gratis EOS verdienen met het Earn programma van Coinbase | Crypto Cake

  3. Pingback: Gratis Band Protocol (BAND) verdienen met Coinbase | Crypto Cake

  4. Pingback: Gratis The Graph (GRT) verdienen met Coinbase | Crypto Cake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.