Bitcoin is een asymmetrische investering die je niet mag missen

Bitcoin biedt de meest gunstigste asymmetrische investering van onze tijd. Maar wat is nou precies een asymmetrische investering?

Wat is een asymmetrische investering?

Een asymmetrische investering is een investering waarbij de “risk/reward” – met andere woorden risico/beloning – veel hoger uitvalt aan de kant van de beloning. Een asymmetrische investering is gunstig voor investeerders omdat de kans op winst groter is dan de kans op verlies. Als je wilt kan je hier meer lezen over asymmetrisch investeren.

Bitcoin als asymmetrische investering

Bitcoin zou door onvoorziene omstandigheden 100 procent van zijn waarde kunnen verliezen. De kans dat Bitcoin al zijn waarde verliest is groter dan bijvoorbeeld aandelen en goud. De keerzijde is een winstpercentage van 364 tot 906 procent per jaar (veel hoger dan aandelen en goud), zoals je kunt lezen in een vorige post ‘Hoe bescherm ik mijn geld tegen inflatie?‘. Het risico van Bitcoin is dus hoger dan andere financiële instrumenten, maar de beloning is nog velen malen hoger. Doordat de verhouding van risico en beloning veel hoger uit valt in de beloning, hebben we het hier over een gunstige asymmetrische investering.

Als je 1000 euro aan Bitcoin koopt, is er een realistische kans dat dit over vier jaar zo’n 4.600 tot 24.200 euro waard is geworden – zoals je kunt lezen in mijn post ‘Kan ik nog rijk worden met Bitcoin?‘. Mocht Bitcoin al zijn waarde verliezen, dan ben je 1000 euro kwijt. Maar mocht Bitcoin in waarde blijven stijgen dan groeit je inleg 4 tot 24 keer!

Zolang je niet meer investeert dan dat je kan verliezen – is het natuurlijk nog steeds hartstikke kut als je je inleg verliest, maar zul je er niet aan onderdoor gaan mocht Bitcoin waardeloos worden. Als Bitcoin blijft groeien in waarde, eindig je met een mooie som geld. Ik schat persoonlijk de kans dat Bitcoin meer waard zal worden, veel hoger in dan de kans dat Bitcoin al zijn waarde zal verliezen. Wel raad ik iedereen aan om zelf de risico/beloning af te wegen en daarop je keuzes te baseren.

Hoe zit het dan met altcoins?

Altcoins – andere cryptomunten dan Bitcoin – hebben een nog groter groeipotentieel dan Bitcoin. Het probleem met altcoins is alleen dat het van tevoren moeilijk te zeggen is welke flink in waarde zullen stijgen en welke in waarde zullen dalen of zelfs waardeloos worden. Mijn persoonlijke strategie met altcoins is om kleine posities te nemen in een eigen selectie van verschillende altcoins die goed staan aangeschreven. De meeste zullen minder waard worden, maar dit wordt gecompenseerd met een paar flinke uitschieters als je gelukt hebt.

Als je mee wilt profiteren dan de gunstige asymmetrische investering die Bitcoin biedt, dan raad ik je aan om een account aan te maken bij Coinbase of Bitcoin Meester (bij beiden kan je ook verschillende altcoins kopen).

2 gedachten over “Bitcoin is een asymmetrische investering die je niet mag missen”

  1. Pingback: Waarom Bitcoin beter dan goud is als investering | Crypto Cake

  2. Pingback: Waarom Bitcoin thuis hoort in je beleggingsportefeuille | Crypto Cake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.