Kan ik nog rijk worden met Bitcoin?

Het hangt af van je definitie van rijk. Één Bitcoin is op het moment van schrijven zo’n 10.000 euro waard. Als we uitgaan van de voorspellingen door Plan B met zijn stock-to-flow model, beschreven hier en hier, dan zal de prijs van Bitcoin de komende vier jaar stijgen tot een prijs tussen de 46.000 euro en 242.000 euro.

Een inleg van 1.000 euro zou over vier jaar dus zo’n 4.600 tot 24.200 euro waard kunnen zijn. Nu zal dit je dus niet echt rijk maken, maar het is zeker geen slechte winst. Zoals met veel financiële instrumenten, is ook hier het geval dat wanneer je meer inlegt je ook meer zult kunnen verdienen.

Maar als je gelooft dat de prijs van één Bitcoin in de toekomst richting de 1 miljoen euro zal gaan, dan is je inleg van 1.000 euro met de jaren zo’n 100.000 euro waard geworden. En alhoewel de meeste mensen dit nog niet als rijk zullen rekenen, is het zeker geen slecht bedrag op je bankrekening.

[UPDATE] Iets meer dan vijf maanden later is de prijs van één Bitcoin tussen de 36.000 en 39.000 euro. Bijna een prijsstijging van vier keer! Als je 1.000 euro aan Bitcoin had gekocht nadat ik deze post net had gepubliceerd, dan was dit bijna 4.000 euro waard geweest. Ondertussen zijn we ongeveer halverwege de huidige bullrun, maar er is nog steeds ruimte voor winst. Dit kan je bijvoorbeeld terug zien in het stock-to-flow model van Plan B:

Stock-to-flow model van Plan B
Ga naar https://digitalik.net/btc/sf_model/EUR voor een interactieve versie van dit model

De lichtblauwe lijn laat zien dat we richting het einde van 2021 naar een prijs van zo’n 81.000 euro gaan. Maar als we net zoals eind 2017 hierboven uit zouden stijgen dan zouden we volgens Plan B een piek van 242.000 euro kunnen bereiken.

Daarbovenop komt het volgende. Nadat in 2017 de vorige all-time-high, van bijna 800 euro eind 2013, werd overstegen is de prijs nooit meer zo laag gezakt. Het allerlaagste punt in 2018 lag zo rond de 2.900 euro. Nu is er geen garantie dat dit weer het geval zal zijn, maar als de situatie ongeveer op dezelfde manier zou verlopen dan zal de prijs van één Bitcoin nooit meer onder de 16.000 euro zakken.

Als de prijs niet meer verder zal zakken dan 3,5 keer de vorige all-time-high (2.900 / 800 = 3,625), dan is er is er zelfs een kans dat de prijs niet meer onder de 56.000 euro zal zakken. Wat zou betekenen dat als je nu Bitcoin zou kopen tussen de 36.000 en 39.000 euro dat de prijs in 2022 niet meer zo laag als je inkoopbedrag zal zakken, waardoor je in de plus blijft staan.

Maar geschiedenis is geen garantie voor de toekomst, dus doe je eigen onderzoek en maak je eigen keuzes en met een beetje geluk komen al deze krankzinnige voorspellingen uit. [EINDE UPDATE]

En altcoins dan?

Andere cryptomunten, ook wel altcoins genoemd, hebben soms betere winstmarges dan Bitcoin. Hierdoor groeit je winst sneller, maar vaak kan dit weer in zet zo snel ik elkaar zakken en je weet vaak niet van te voren welke altcoins het goed zullen doen en welke niet.

Het kan zich dus lonen om je inleg wat te spreiden en kleine posities te nemen in verschillende altcoins die goed staan aangeschreven. Het is zeer belangrijk om je goed in te lezen. Er zijn meerdere altcoins geweest die zijn verdwenen met de inleg van investeerders. Het is daarom aangeraden je te beperken tot munten die al een tijd bestaan en zichzelf gevestigd hebben, maar zelfs dan ben je niet 100% veilig.

Mijn ervaring is dat sommige cryptomunten enorm kunnen stijgen in waarde en zo de vermindering in waarde van andere munten kunnen compenseren. Na een grote stijging van een munt is het vaak wel aan te raden om deze winst om te zetten naar Bitcoin of euro’s. Op deze manier kan je dus mogelijk nog wat extra winst meepakken.

3 gedachten over “Kan ik nog rijk worden met Bitcoin?”

  1. Pingback: Waarom Bitcoin beter dan goud is als investering | Crypto Cake

  2. Pingback: Bitcoin is een asymmetrische investering | Crypto Cake

  3. Pingback: Wat is de Bitcoin Halving? Uitleg voor beginners | Crypto Cake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.